Ravitatie retraite

Drie dagen vol met onder andere fysieke uitdagingen waar je wel genoodzaakt wordt om naar binnen te keren.

Je kan er niet meer omheen, je ervaart en ontdekt wat er mentaal allemaal in jou afspeelt en welke emoties en gevoelens er aangeraakt of doorleefd kunnen worden.
Deze unieke retraite is een werkelijke rollercoaster. Het is spannend, het is mooi, het is confronterend, het is niet leuk en toch ook weer wel (meestal achteraf, na de ontlading). Het is in ieder geval grensverleggend. Een echte empowerment booster van het hoogste niveau. Alles wat jij onmogelijk achtte, blijkt ineens ook voor jou mogelijk te zijn. Door de briljante opbouw van het programma word je uitgedaagd, kun je je blokkades, verlangens, angsten, grenzen, weerstand en meer ontdekken. En met de liefdevolle coaching van de trainers word je meegenomen op een reis door jouw (on)bewustzijn. Ook voor jou blijkt het onmogelijke mogelijk en dit kan je zo onwijs veel zelfvertrouwen geven.

“A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

Ik gun iedereen een Menno .

- Patricia -

Ont-dek je zijn

“Een uniek seminar op weg naar meesterschap”

Dit driedaags seminar is ontwikkeld als een avontuurlijke reis door je eigen leven. Door praktische oefeningen die op elkaar zijn afgestemd krijg je de gelegenheid om jezelf en je leven door heel andere ogen te bekijken.
Een goed opgeleid team van begeleiders ondersteunt je in deze reis, waarbij je zelf bepaalt hoe ver en hoe diep je wilt gaan. Je ontdekt tijdens deze reis hoe sterk "gewone" aangeleerde gedragspatronen je leven bepalen, zonder dat je daar bewust van bent. Je kunt dan opnieuw de keuze maken of je dat wel wilt of om er voor te kiezen nu zelf de regie van je leven in handen te nemen. Tijdens het seminar weekend begin je dan in een veilige omgeving en op een speelse wijze je vrijheid te ontdekken en te ontwikkelen en de nieuwe keuzes in je leven uit te proberen.

In het seminar staan jij en je leven voor jou centraal en ondanks alle ernst wordt er ook veel plezier beleefd met elkaar. Je werkt met praktische oefeningen, die je alleen of samen met andere deelnemers doet. De methodiek is voor iedereen eenvoudig te begrijpen en is effectief gericht op het praktische leven van elke dag. Je ontdekt opnieuw je innerlijke kracht en levensvreugde en leert te ervaren hoe je je energie kunt richten op die aspecten die waarde aan jouw leven toevoegen.

Hoe en wat?

De integriteit van iedere deelnemer en respect voor diens persoonlijke opvattingen staan voorop bij de trainers en begeleiders. In het seminar wordt een reis gemaakt door je leven door middel van praktische en logisch op elkaar volgende onderdelen en oefeningen waarbij aan de volgende punten wordt gewerkt:
 • De grondbeginselen van eerlijke  communicatie en de waarde van waarheid

 • Het onderzoeken van de waardeoordelen die nu je leven bepalen

 • Het inzien van je gedrag en de patronen die je gebruikt om niet gekwetst te worden

 • Het onderzoeken van de bijzondere waardeoordelen die voortkomen uit de opvoeding

 • Het ontdekken en opnieuw gebruiken van spelregels voor eerlijke en waardevolle relaties

 • Het herkennen en toepassen van spelregels voor het functioneren in en met groepen

 • Het samen laten werken van wijsheid van hart en gevoel in het dagelijkse leven

 • Het herkennen en opnieuw voelen van de kracht van zelfexpressie en levensvreugde in je leven

 • Het ontdekken en uitwerken van je eigen zin in het leven

 • Het vertrouwen in je eigen intuïtie ontwikkelingen en leren gebruiken

Voor wie?

Als je
 • jezelf wilt herontdekken en leven wie je werkelijk bent

 • met de onzekerheden van het dagelijks leven wilt leren omgaan

 • de behoefte hebt om je zelfvertrouwen te versterken

 • je volledige potentieel wilt realiseren met Hart, Aktie en Humor

Ondersteuningsgroep avonden

In vervolg op het seminar kan deelgenomen worden aan 8 avonden ervaringstraining en coaching om de ontdekkingen van het seminar nog sterker in het dagelijkse leven te integreren.

Ooit bedekte jij je zijn, goed moment om nu jouw zijn te ontdoen van deze bedekking

Als je interesse in deze seminar hebt is het makkelijkste om contact op te nemen met Menno. Aangezien de kosten afhankelijk zijn van de locatie is het onmogelijk om hier nu een vaste prijs neer te zetten.
Volkomen onvoorbereid op deze confrontatie met mezelf en mijn verleden. En wat een bevrijding. Ik heb kunnen loslaten wat weg moest en wat ik niet meer hoefde te gebruiken. Fantastisch gewoon!

- Rob -
Het waren 3 fantastische dagen waarin ik heel veel heb geleerd over mijzelf en nu zoveel aan heb in mijn dagelijkse leven. Had het van te voren niet durven verwachten. Daarnaast heb ik de acht wekelijkse ondersteuningsgroep avonden gevolgd en deze avonden waren zo ontzettend krachtig en een belangrijke aanvulling. Lifechanging.

- Irma -
usercartchevron-down