Touch of Magic

Ons lichaam heeft een zelfhelend vermogen, laten we dit dan ook aanspreken.

Door het gebruik van verschillende specifieke technieken en kwantumfysica is het mogelijk om oude informatie uit je systeem te laten verdwijnen.
Het meest duidelijk is het door de vergelijking te maken tussen jou en een computer. Wij mensen zijn trillende atomen en bestaande uit licht en informatie, nulletjes en eentjes , net als bij een computer. En we kunnen ons lichaam vragen om oude informatie , welke ons niet meer dient (emotionele en geestelijke trauma’s, fysieke pijnen, overtuigingen etc. ) los te laten. Als jij ook deze bereidheid hebt dan doet jouw lichaam het werk. Jij hoeft alleen maar te ontspannen en vertrouwen te hebben. Bij een computer als er teveel programma’s op staan dan wordt deze langzamer, dat is niet anders dan in ons systeem. Oude informatie eruit, zodat jij weer nieuwe programma’s als licht, liefde en wijsheid kunt downloaden. Vertrouwen dus, wat betekent dat je de controle los moet laten.

Met dit werk spreken we alle niveaus aan: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Er wordt gewerkt tot diep in het cellulaire geheugen en voorbij de grenzen van tijd en ruimte.

Dit wordt als een zeer speciale ervaring ervaren en er zijn in de afgelopen jaren al de meest wonderlijke klachten opgelost.
Kosten zijn € 150,00 per sessie.

Ademwerk

Toen wij geboren werden kregen wij een groot cadeau: de mogelijkheid om te ademen. Als wij onze laatste adem uitblazen zijn we overleden. Oftewel over het lijden heengestapt. Dus ademen staat voor leven, een goede kwaliteit van ademen kan dan staan voor een goede kwaliteit voor leven. Wij kunnen onze ademhaling gebruiken als een soort afstandsbediening. ( Kun jij boos zijn en tegelijkertijd heel rustig ademen?)

Hoe meer jij je bewust bent van je ademhaling en wanneer jij je je aandacht en focus kunt verleggen naar jouw ademhaling, hoe meer jij in staat zou kunnen zijn om jouw emoties, gedachten en gedrag te reguleren.
Door bewust bezig te zijn met je ademhaling kan het helpen op vier niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Op fysiek niveau kan het je helpen bij klachten en aandoeningen. Bij stress is de ademhaling vaak hoog in het borstgebied. Door je adem omlaag te brengen, oftewel dieper te gaan ademen geef jij het sein aan het lichaam dat je ontspannen bent. Dit kan al enorm bijdragen aan je gezondheid, bloeddruk en ademritme kan in balans komen, de zuurstofvoorziening in de weefsels kan optimaler worden, de doorbloeding wordt beter en je zuurstofvoorziening komt in beweging. Hierdoor komen je emoties ook in beweging, dus wat je vasthoudt laat jou makkelijker los. Zolang het vastzit kan je het niet loslaten en pas als je het in beweging brengt ontstaat de mogelijkheid om het los te laten of te accepteren. Als je dit doet bestaat de kans dat je emotioneel ook steeds meer in balans komt.

Dan komen we aan op de mentale laag. Hier zit onze mind, onze bovenkamer, deze kan ons dikwijls in de weg zitten en is zo graag aan het werk met malen, piekeren of wat voor gedachtes dan ook. Door bewust bezig te zijn met je ademhaling heb je een heel eenvoudige tool in handen om je gedachtestroom tot rust te brengen en je te gaan focussen op je onderbuik. En daar zit een spiritueel punt, je hara, je ki, je kundalini, je basischakra’s. Als jij je steeds bewuster hiermee weet te verbinden, verbind jij je steeds meer met jezelf. Op een diep niveau kan je je dan beter gaan voelen, beter ook over jezelf en hierdoor intenser leven. Omdat er dan meer zelfacceptatie is ontstaat er als vanzelf ook meer zelfvertrouwen. De ruis van de beperkende gedachten gaat er meer en meer tussenuit. Hierdoor ben je in staat om tevens meer in dankbaarheid te leven. In plaats van angsten, controle en vermijdingsgedrag wordt er ruimte gemaakt voor vertrouwen.

Vertrouwen in het leven.

Ademsessie

Bij een ademsessie wordt het ortho-sympathisch deel (stress gedeelte) van je autonome-zenuwstelsel geactiveerd. Door middel van een intensieve ademhaling wordt er veel zuurstof in het lichaam gepompt en maakt ons systeem cortisol en adrenaline aan, alsof we het lichaam voorbereiden om te vechten of te vluchten.

In je systeem komt er veel zuurstof, zelfs in cellen waar het misschien al lang niet is geweest doordat dit eventueel geblokkeerd was door trauma. Er kunnen prettige of onprettige sensaties ontstaan in je lijf/systeem. Vastzittende emoties, gedachten, overtuigingen kunnen los komen, om ze vervolgens ook ” los te laten” als deze je niet meer dienen en jij je er niet meer mee identificeert.
Vervolgens wordt de intensieve ademhaling voor een periode onderbroken en wordt het parasympatische deel (ontspanning/herstel) van het autonome zenuwstelsel geactiveerd. Op dit moment maakt het zenuwstelsel de overgang van volle actie naar volledige ontspanning. Je systeem komt in een staat van zijn waar de zuurstof die nog in het lichaam zit wordt gebruikt om te overleven en zaken die veel energie kosten worden als het ware eventjes wat zachter gezet (dus de mind, de bovenkamer [deze verbruikt wel 40%] wordt zachter gezet). Minder gedachten, de mind wordt rustiger en op deze manier kan je in een diepe staat van ontspanning komen. Alleen dit is al fantastisch.

Doe je dit soort sessies vaker, dan kan je met speciale technieken je focussen op de pijnappelklier. Dit bewustzijns verruimende hormoon bevindt zich in het midden van onze hersenen. Deze maakt onder andere DMT, dimethyltryptamine aan. Bij het activeren van dit hormoon kunnen sommige personen enorme inzichten krijgen of zelfs een totaliteitservaring opdoen. Dit kunnen levensveranderende momenten zijn.

Door het comfort dat veel van ons mensen in het dagelijkse leven zoeken kan het zijn dat je lichaam een beetje is ingedut en met een ademsessie is het mogelijk om de levensenergie weer aan te zetten. Met de juiste kennis of begeleiding is het mogelijk om voorbij de mind en voorbij de emoties te gaan. Met onze westerse levensstijl, waar alles snel moet gaan is dit nog zo’n wonderlijke methode die Ravitatie aanbiedt om van je hoofd naar je hart te gaan om in de stilte terecht te kunnen komen
Deze ademsessies worden zowel individueel gedaan als in groepsverband. Alles is mogelijk, afhankelijk van wat jij prettig vindt. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je dit in groepsverband doet, de energie en kracht van de groep enorm mee kan helpen in jou proces. (Net als de ganzen die naar Zuid-Afrika vliegen om te overwinteren. Zij vliegen in een V-vorm zodat ze de energie van hun voorganger kunnen gebruiken waardoor de overtocht minder zwaar is.)
Kosten voor een ademsessie zijn in groepsverband € 35,-- per persoon en individueel is het €150,-- per persoon inclusief de coaching.

Heb jij zin in zo’n weergaloze ademsessie, meld je vast aan bij menno@ravitatie.nl . Als er dan weer een groep compleet is wordt er contact met je opgenomen over de datum.

Yoga

Bij Ravitatie wordt yoga als essentieel onderdeel van zelfontwikkeling gezien. Yoga is een manier om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.

Je lichaam heeft een intelligentie en weet wat goed voor je is of wat juist niet. Het lichaam geeft signalen en veel van ons hebben niet geleerd om naar deze signalen te luisteren. In deze hectische maatschappij gaan we maar door en door en ons hoofd, onze mind overschrijft veelal deze signalen. De balans tussen lichaam en geest is vaak niet meer aanwezig. Door de beoefening van yoga kan deze balans weer hersteld worden. Hierdoor bestaat de kans dat het hoofd steeds meer tot rust komt en het lichaam weer meer energie krijgt en flexibel wordt.
Veel yoga oefeningen hebben te maken met de flexibiliteit van de ruggenwervel en men zegt als de ruggenwervel soepel is, sta jij ook soepeler in het leven. Je ontwikkelt meer veerkracht en vitaliteit.

Yoga bestaat niet alleen uit oefeningen doen, ook uit bewustwording en ontspanning. Doordat je meer lichaamsbewustzijn ontwikkelt kan je meer inzichten ontwikkelen in de wisselwerking tussen voelen en denken. Hierdoor leer je de signalen van het lichaam sneller herkennen en kun jij steeds beter jouw eigen emoties, gevoelens en gedachten managen.

De les is even een moment voor jezelf, yoga is niet prestatie gericht en je hoeft er ook niet lenig voor te zijn. Het bevordert wel de soepelheid van het lichaam.

Na de inspanning van de les is er ook een moment van ontspanning, veel deelnemers ervaren dit als een diepe intense ontspanning welke bij velen van ons ontbreekt in de dagelijkse hectiek van de huidige samenleving.

Er zijn vele vormen van yoga en op dit moment biedt Ravitatie kundalini yoga aan.

Bij kundalini yoga wordt voornamelijk gebruik gemaakt van dynamische lichaamsoefeningen die gecombineerd worden met verschillende ademtechnieken.

De kundalini yoga werkt heel direct in op het zenuwstelsel en het klierensysteem van de mens. Hierdoor kan je het effect van de oefeningen direct ervaren in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid.

Kundalini is een krachtige niet zichtbare energie die in ieder mens zit opgeslagen, door de oefeningen kan je deze energie activeren en hierdoor ga jij je beter voelen, heb je meer energie en word je nog gezonder en vooral ook blijer.
Je bent welkom op dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur. Kosten zijn €15,00 per persoon.

Massage

Een massage is een cadeau voor jezelf. Je hoeft even niet te presteren, niets te geven en alleen maar te ontspannen en te ontvangen.

Daarnaast is het ook nog eens goed voor je. Doordat het helend werkt op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra’s en energiebanen. Dit is weer goed voor jouw immuunsysteem.
Bij Ravitatie is het mogelijk om een massage te boeken bij Miranda van der Zalm. Miranda geeft intuïtieve massages waarbij zij masseert vanuit haar gevoel, vanuit haar hart. Zorgvuldig en liefdevol luistert zij met haar handen naar jouw lichaam en voelt exact wat helend is voor jou. Dit is een holistische aanpak. Miranda is opgeleid als sportmasseuse en door haar jarenlange ervaring is dit nu wat zij doet en ben jij in goede handen bij haar.

Wil jij weer contact maken met je lijf? Zit je veel in je hoofd? Herstel je van een operatie? Maak je een zware tijd door? Heb je veel spanning in je lijf? Specifieke klachten?
Of vind je het gewoon lekker?

Wat je reden ook is, je bent van harte welkom.

Bars

Access Consciousness™ heeft een uniek energetisch lichaamsproces genaamd ACCESS BARS™, voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning wenst, in het hoofd en in het lichaam.

Naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt een Bars® sessie ook dynamische verandering, op alle vlakken van het leven. Zeker in de hectiek van deze tijd is het fijn als er weer meer balans is tussen inspanning en ontspanning.
Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Om in computertermen te spreken. Je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze worden beïnvloed door gedachten, gevoelens en emoties. Dit kan zorgen voor ongemak of ziekte. Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Wat zijn de voordelen van het laten nalopen van je BARS?

Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Bars sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie.

Op zijn minst zal je je ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie tot vier weken uitwerken.
Een paar recente ervaringen van mensen die een sessie ontvingen:
Lang geleden dat ik me zo ontspannen heb gevoeld. Mijn lijf ging overal tintelen.
Geen idee, wat je doet, maar wanneer kan ik weer?
Heerlijk, mijn hoofd is helemaal opgeruimd.
Wil je een bars sessie ervaren?
Te boeken via
mirakelwerk@gmail.com

TRE

Zo gemakkelijk als we spanning op kunnen bouwen, zo gemakkelijk is het lichaam in staat deze spanning weer los te laten.

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Dit trillen ervaren we allemaal wel eens en we hebben er zelfs spreekwoorden voor: ‘ik stond te trillen als een rietje’ of de ervaring van knikkende knieën.
Bij dieren, zoals honden en paarden, is dit vaak beter zichtbaar. Wij mensen hebben dit veelal verleerd of onderdrukken het trillen. Echter door het trillen te onderdrukken, blokkeren we zelf dit natuurlijke ontladingsmechanisme en raken spieren makkelijker over-spannen of verkrampt en zijn we eigenlijk nog verder van huis.

Veel mensen hebben last van chronische stress. Er blijft voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam en we blijven langdurig in een staat van vechten – vluchten – bevriezen. Als deze fysieke spanning geen uitweg vindt door beweging slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). Dit kan leiden tot chronische spanning, ondefinieerbare klachten, pijn en ziektes en een verlaging van het immuunsyteem.

Omdat het ontladingsmechanisme een lichaamseigen fenomeen is, kan iedereen spanning ontladen met TRE®. Het ontladen van de spieren vergroot de veerkracht van het lichaam. Het veroorzaakt diepe ontspanning die op natuurlijke wijze het stressniveau vermindert. Het kan stap voor stap emoties verlichten die variëren van licht overstuur tot intense angst of woede. Het maakt niet uit of het wordt veroorzaakt door werkstress, overmatige zorgen, conflicten in relaties, fysieke stress of trauma door ongevallen. Of je nu een ouder / echtgenoot bent die meer geduld met je gezin wil, een slachtoffer van geweld of een ongeluk, een soldaat die aan PTSS lijdt, een atleet, of gewoon een persoon die veerkrachtiger wil worden en zich gewoon beter wil voelen in het leven, jij kunt profiteren van TRE.

TRE® is bedoeld als methode voor een gezonde stressregulatie die door mensen zelfstandig of onder begeleiding kan worden beoefend.
De TRE sessies gaan altijd samen met een stuk coaching.
De kosten hiervoor zijn €150,00 per uur en aanmelden kan via
menno@ravitatie.nl
usercartchevron-down