Empowerment

Dit Engelse woord, dat in het Nederlands meestal onvertaald blijft, betekent: "iemand tot iets in staat stellen", of: "het vinden, gebruiken en vergroten van de intrinsieke kracht, capaciteiten en talenten van een individu of team."
Naast coaching worden er bij Ravitatie allerlei empowerment tools gebruikt zoals de vuurloop, de glasloop, het ijsbad, paarden coaching, het breken van houten pijlen of buigen van 8 mm betonstaal op de keel. Allerlei fantastische, uitdagende tools die buiten jouw comfortzone zouden kunnen liggen. Deze tools kunnen je in contact brengen met je ware kracht, je levensenergie. Het is ook goed mogelijk dat het verschillende thema’s raakt zoals onder andere angst, weerstand, onzekerheid, grenzen stellen, onrust, twijfel en controle.

"Je moet eerst jezelf tegenkomen om te ontdekken wie je echt bent”
Wij zijn super enthousiast over deze grensverleggende tools en jij doet een ervaring op die je hoogstwaarschijnlijk nooit meer vergeet. Het bewustwordingsproces kan door een ervaring als deze een enorme sprong maken. Met als gevolg dat jij je eigen levensenergie activeert en meer en meer in je kracht komt te staan.

Deelnemers ontdekten :

  • ..dat ze de mogelijkheid om te veranderen zelf in eigen hand hebben. 
  • ..waar hun krachten liggen en benutten deze.  
  • ..dat zij zelf hun keuzes en beslissingen maken.  
  • ..hun kracht en geloven (weer) in zichzelf. 
  • ..hun eigen waarde en ontwikkelden meer zelfvertrouwen. 
  • ..dat zij krachtige afspraken met zichzelf en anderen kunnen maken en komen   deze na.
  • ..hun assertiviteit en komen op voor hun wensen, verwachtingen en behoeften. 
  • ..dat het onmogelijke ook voor hun mogelijk is.
  • ..dat ze de betekenis van hun gedachten kunnen veranderen.

Vuurloop

Ontdek de kracht van je innerlijk vuur.
Leer om in je ware kracht te staan.
Stap letterlijk door je angst.
Het onmogelijke wordt mogelijk.

Heb je ooit echt bewust stil gestaan bij het verlangen van wat jij echt graag wilt? Heb jij de bereidheid om door het vuur te gaan om te bereiken wat je echt graag wilt?
De vuurloop, een eeuwenoude traditie uit vele culturen voor heling en transformatie, voor hen die het vuur in zichzelf willen aanwakkeren.

De vuurloop werd en wordt nog steeds gebruikt door medicijnvrouwen/mannen, door priesters en monniken, zij die de transformerende kracht van het vuur erkenden. In deze tijd is de werking nog even sterk en wanneer je voor het hete roodgloeiende kolenbed staat en je bewust bent van wat je verlangt of wat je doel is dan is de kans groot dat een vuurloop voor jouw transformatie of directe heling kan zorgen. Het draait allemaal om focus en de juiste intentie, de energie volgt vervolgens de intentie.

Wat is jouw doel? Misschien wil je ergens afscheid van nemen of achter je laten, zodat je nog meer in je kracht komt te staan. Wil je vrij zijn van alle beperkingen om te kunnen zijn wie je echt bent. Of misschien wil je iets doen dat zo overweldigend is, dat je het nog niet helemaal gelooft.

Het kan ook zijn dat je je bewust bent van wat je verlangt. Aan het eind van het hete roodgloeiende kolenbed is jouw toekomst, de vernieuwde versie van jou. Wil jij hiervoor door het vuur gaan? Wat is het wat je wilt transformeren, transmuteren, loslaten, aannemen of vieren? Vanuit deze intentie loop jij met volledige aandacht over de hete kolen. Niet vanuit je hoofd maar in volledige verbinding met je hart. Aangekomen aan de overkant voel je de overwinning, de blijheid, de bevrijding, de ontlading, het plezier, de passie of wat het ook voor jou is.
Het onmogelijke is ook voor jou mogelijk. Dit heb je nu ervaren, jij hebt het gedaan met als gevolg dat je lichaam het nu weet, deze onmetelijke kracht in jou kun jij nu gebruiken om je dromen te realiseren.
Ik heb meegedaan met een vuurloop van Menno. De gehele dag werden al mijn thema’s aangeraakt: angst, controle, veiligheid, grenzen, moed, verlangen, twijfel, kracht, wijsheid, weerstand, verbijstering, enthousiasme en ongeloof om er een paar te noemen.

Het rode hete kolenpad stond werkelijk voor al mijn persoonlijke beperkingen. Precies die thema’s die mij al heel mijn leven tegenhouden om mijn droomleven te leven.

Het is onvoorstelbaar hoe Menno ons, de groep, meeneemt in zijn liefdevolle, zuivere en humorvolle aanwezigheid. Ik moest het eerst zien en dan geloven, dit was heel mijn leven al mijn overtuiging. Sinds deze vuurloop is mijn mindset compleet veranderd en als gevolg hiervan ook mijn leven. Nu geloof ik ergens in en weet dat ik het kan en wil en vervolgens creëer ik het zelf. Allemaal geleerd door deze dag. De kwaliteit van mijn leven is hierdoor echt met grote sprongen vooruit gegaan.

In deze ene vuurloop ceremonie ging ik van mijn hoofd naar mijn hart. Daar waar alle wijsheid al zit opgeslagen. Ik werd beperkt door mijn hoofd, die vertelde maar negatieve verhaaltjes zoals; ik kan het niet of wie zit er nou op mij te wachten etc. het is sinds ik over het vuur heb gelopen weg. Ik kan nu creëren, ik snap het, het werkt.

Menno, ik ben je zo onwijs dankbaar en raadt iedereen aan om mee te doen aan zijn magische vuurloop. Als jij bereidt bent om door het vuur te gaan om jou dromen te realiseren dan is de vuurloop onder de professionele begeleiding van Menno een dikke vette aanrader. Het heeft mijn leven echt veranderd.
Ingrid

Glasloop

Voor je ligt een pad van gebroken flessen, een dikke laag vlijmscherp glas.

Op blote voeten bewandel je dit pad, jouw pad, als een meditatie. Het is een oefening in bewustzijn richten en je aandacht brengen daar waar het nodig is. Even geen aandacht voor je gedachten, enkel de focus die vereist is om jouw pad te bewandelen op je eigen tempo.
Hier sta je krachtig vanuit je centrum volledig in het HIER EN NU. Er is geen vluchtroute. Wat de volgende stap brengt is nog even een mysterie. Het draait nu enkel en alleen om deze ene stap. Op het scherpst van de snede kun je vertrouwen op de wijsheid van je lichaam. Je bent daar ten volle aanwezig, als de rest verstilt.

De glasloop is een krachtig middel om ruimte te geven aan verlangen, angsten doorbreken, patronen herkennen en transformeren, ongelimiteerde kracht ervaren, oud trauma doorvoelen en helen. Als geen ander leert de glasloop je over de kracht van je ware centrum, over focus, toewijding en overgave.
tekst is van Annet van der Linden, dank hiervoor

IJsbad

Meerdere keren per jaar organiseren wij het succesvolle, uitdagende event: “Bevrijd je innerlijke kracht.”

Dit een 1 daags event waarbij Menno Fennema en Miranda van der Zalm je meenemen in een dag vol ervaringen voorbij je comfortzone.
In de ochtend word je uitgenodigd door Menno om mee te doen aan verschillende uitdagende oefeningen en de ochtend wordt beëindigd met een sjamanistisch ritueel waarmee je je blokkades kunt doorbreken. Meer vertellen wij er niet over, kom het ervaren!

Na de lunch neemt Miranda het over en word je voorbereid voor het ijsbad. Dit doet Miranda volgens de Wim Hof Methode, zij is al sinds 2013 een gecertificeerde Wim Hof instructrice. Met Yoga, ademhaling technieken en meer word je klaar gemaakt om in het ijsbad te kunnen stappen.

In het bad zit 125 kilogram ijs en onder de liefdevolle, zachte en doortastende begeleiding van Miranda zou je kunnen ervaren dat alle obstakels slechts verhalen van je mind zijn. Door bij je ademhaling te blijven kan je in “de stilte” terecht komen, voorbij de mind, voorbij emoties. Een waanzinnige ervaring.

In het ijsbad kan je goed je innerlijke spanning voelen zitten en dan is dit een super snelle manier om hierin te leren ontspannen.

Deze dag is dus meer dan alleen een ijsbad. Het is een prachtig 1 daags event waar je geen spijt van zult krijgen.

Vele deelnemers hebben hier veel aan gehad voor hun verdere ontwikkeling.
Dit event is op een unieke locatie en de kosten zijn €100,--. Via deze site kan je je aanmelden en als we dan een groepje hebben (nooit meer dan 10 personen) en nog geen datum dan nemen we contact met je op over de datum.
Wat een gave dag en wat een leuke groep. Ik vond alles eng en toch heb ik uiteindelijk wel alles gedaan. Dit voelt zo goed. Sindsdien heb ik meer zelfvertrouwen, mijn blokkade is echt weg en kan veel beter met kou, ongemakken en emoties omgaan. Echt een aanrader deze dag, geweldig. Miranda en Menno, ik hou van jullie.

- Evelien -
Doordat zowel Menno als Miranda mij tijdens deze dag ook echt goed coachten heb ik zoveel geleerd over mijn beperkende gedrag.

- Peter -

Paardencoaching

Coachen met behulp van paarden.

De manier hoe paarden met elkaar communiceren is over het algemeen via lichaamstaal. Wij mensen doen dit ook, alleen staan we daar niet altijd bij stil of zijn we ons er niet bewust van. Doordat paarden je gedrag kunnen spiegelen komen we veel over onze gedragingen of patronen te weten. Hierdoor kun je datgene wat jou belemmert doorbreken, stappen zetten, grenzen aangeven, zelfverzekerder worden, inzichten krijgen en zelfliefde voelen en ontvangen.
Bij het werken met paarden komen verschillende bijzondere ontmoetingen tot stand. Hierbij spiegelt het paard de emoties en gedrag wat er op dat moment gezien wil worden. De aanwezige twijfel, angst, onzekerheid, hardheid, gebrek aan initiatief of het onduidelijk zijn. Tevens ook liefde, zachtheid, empathie, openheid, ruimte, en stilte kunnen zichtbaar worden en zich openbaren. Hierdoor kunnen we verbanden leggen naar relaties in het hier en nu, maar ook naar verleden wat nog in het hier en nu speelt.

Als je er voor kiest om een of meerdere sessie(s) met een paard te doen gaan we naar een prachtige locatie gelegen aan het Staelduinsebos in ’s-Gravenzande. Hier beschikt men over zowel een binnen als buiten locatie en kan er gewerkt worden met verschillende paarden die allemaal voorzien zijn van hun basisbehoeftes en deze stal heeft dan ook het keurmerk “paard en welzijn”.

Deze bijzondere ervaring en vorm van coaching is onder de leiding van gediplomeerd paardencoach Tessa van den Berg.
Deze paarden-coaching kan individueel maar ook zeker met je hele team, wil jij hier meer over weten stuur dan een mail naar menno@ravitatie.nl of bel.
usercartchevron-down